Gezocht: Vrijwilliger voor Het Fort (4 uur per week) in Amsterdam- Noord

Ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk waar je echt een verschil kan maken in het leven van een kind?

Bij Het Fort geloven wij dat ieder kind recht heeft op een kansrijke toekomst, zelfs als je opgroeit in moeilijke omstandigheden. Wij geloven in de kracht van een liefdevolle aandacht en langdurige begeleiding. Spelenderwijs leren we kinderen die opgroeien in kansarme gezinnen life skills zodat zij stevig in hun schoenen komen te staan en gaan geloven in het potentieel dat al in hen zit.  Wij doen dit omdat we geloven dat Jezus elk kind heeft geschapen als uniek en waardevol mens.

Voor Het Fort, locatie Amsterdam Noord, zijn wij op zoek uitbreiding van ons vrijwilligersteam. Wij zoeken mannen en vrouwen met een hart voor kinderen die met regelmaat op dinsdag- of donderdagmiddag een paar uurtjes van hun tijd willen geven.

Wat is het Fort?

Het Fort is een plek waar kinderen twee middagen in de week na schooltijd naar toe gaan voor een leuke, ontspannende en leerzame middag. Iedere groep telt maximaal 12 kinderen. De kindercoach is het vaste gezicht op de groep, de vrijwilligers en een stagiaire ondersteunen haar.

Wat doe je als vrijwilliger bij Het Fort?

Het belangrijkste wat je als vrijwilliger bij Het Fort gaat doen is je onverdeelde aandacht aan de kinderen geven. Je gaat naast hen zitten, vraagt hoe het met ze gaat, luistert en speelt een spelletje met hen. Vanuit oprechte betrokkenheid ben je bezig hun liefdestank te vullen en hun zelfbeeld op te bouwen. Je vervult een belangrijk taak als rolmodel voor de kinderen, de manier waarop jij in het leven staat is een voorbeeld voor hen.
Ook geef je als vrijwilliger praktische ondersteuning. Fruit snijden, knutselmateriaal klaarzetten en opruimen horen erbij.
Naast de ondersteuning op de groep kijken we graag met jou samen naar waar jouw talenten en ambitie liggen en hoe jij die kan en wil inzetten binnen Het Fort. Misschien wil je wel af en toe een sportactiviteit voorbereiden, of juist een kookactiviteit met een klein groepje kinderen samen doen.

Lees hier een voorbeeldmiddag

Meer informatie

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij Het Fort, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Mail naar miekehoning@hetfort.org, dan gaan we samen kijken naar de mogelijkheden.